fbpx
Skatt i Spanien - Modelo 210 för icke-residenta / no-residente

Deklarera uthyrning i Spanien

Deklarera uthyrning i Spanien

- från 49 euro

Vi gör din spanska deklaration vid uthyrning av bostad - bli klar på 5 minuter!

1. Fyll i dina uppgifter

Du fyller i dina uppgifter på vår sida på mindre än 5 minuter.

Har du några frågor så hjälper vid dig via telefon, chat eller e-post.

2. Vi deklarerar åt dig

Vi beräknar din skatt, säkerställer att uppgifterna är korrekta och skickar deklarationen till spanska skatteverket samt sätter upp autogiro hos din spanska bank.

Om du har några frågor finns vi tillgängliga.

3. Du är klar och får en bekräftelse

Du får en bekräftelse från oss och skatten dras från ditt konto via autogiro av spanska skatteverket.

1. Fyll i dina uppgifter

Du fyller i dina uppgifter på vår sida på mindre än 5 minuter.

Har du några frågor så hjälper vid dig via telefon, chat eller e-post.

2. Vi deklarerar åt dig

Vi beräknar din skatt, säkerställer att uppgifterna är korrekta och skickar deklarationen till spanska skatteverket samt sätter upp autogiro hos din spanska bank.

Om du har några frågor finns vi tillgängliga.

3. Du är klar och får en bekräftelse

Du får en bekräftelse från oss och skatten dras från ditt konto via autogiro av spanska skatteverket.

Vad innebär det att deklarera uthyrning i Spanien?

04/03/2020.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Om du äger en fastighet I Spanien och har valt att hyra ut den kommer du behöva deklarera uthyrning i Spanien kvartalsvis när du är Icke-Resident. Detta innebär att du vistas mindre än halva året i Spanien och har normalt din skattehemvist i ett annat land, till exempel Sverige.

Om du vistas mer än halva året i Spanien anses du vara Resident i Spanien för skatteändamål och behöver deklarera för alla dina globala inkomster i Spanien. Klicka här för att läsa mer om vad det innebär att deklarera som Resident.

Vi hjälper dig att deklarera dina hyresinkomster i Spanien.

Du skickar oss information om:

 • De dagar du hyrt ut fastigheten
 • Dina intäkter från uthyrningen
 • De avdrag du vill göra (vi hjälper dig med detta).

Vi går igenom alla uppgifterna, beräknar din skatt och deklarerar åt dig. Skattebetalningen sätter vi upp på autogiro så att Skatteverket drar pengarna från ditt spanska konto. Du behöver alltså inte fysiskt besöka ett skattekontor i Spanien för att betala skatten.

Bli klar på några minuter, fr. 49 euro + spansk moms!

Vi ger dig råd och hjälp längs vägen, till exempel kring avdrag som kommer sänka din skatt.

Om du har några frågor om avdrag eller skatten i övrigt kan du alltid nå oss via e-post, telefon eller chat.

När du själv använder din bostad utöver uthyrningen kommer du också behöva deklarera ”schablonskatt” för ägandet av en semesterbostad en gång om året. Vi hjälper gärna till med även detta som kallas ”Non-Resident Income Tax” eller ”Skatt för Icke-Residenta”, ”NRIT” eller ”Modelo 210” – kärt barn har många namn. 

Klicka gärna här för att läsa mer om schablonskatten – NRIT.

Vänligen fortsätt läsa nedanför och vi förklarar hur du ska göra för att deklarera uthyrning i Spanien

Hur mycket är skatten vid uthyrning i Spanien?

Skatten beror på om man bor inom eller utanför EU. För EU-medlemmar som Sverige är skattesatsen 19 % av beskattningsbart belopp och du kan göra avdrag.
Om du inte har din skattehemvist inom EU är skatten 24 % och du får inte göra några avdrag alls.

Efter avdrag brukar skattesatsen landa kring 10-15 % av hyresintäkten och vi hjälper till så att du får rätt till alla avdrag som är tillämpliga.

Den del av året som du inte hyr ut din bostad kommer du behöva deklarera för en årlig schablonskatt.

Du kan normalt kräva tillbaka den spanska skatten i din svenska beskattning om du även betalat skatt för uthyrningen i Sverige.

Hur betalar jag era arvoden, har ni tillgång till mitt bankkonto?

Våra arvoden betalas enklast med betal- eller kreditkort och vi har inte tillgång till ert bankkonto.


Skatten betalas genom att Skatteverket gör en autogirodragning från ert spanska konto. Vi hjälper er att sätta upp autogirodragningen åt er så ni behöver inte bekymra er om att besöka en spansk bank fysiskt.

Ni kan läsa mer om våra arvoden här.

la renta

Kan jag göra avdrag?

Ja, absolut! Om du normalt har din skattehemvist inom EU, till exempel Sverige så kan du få göra avdrag för de direkta kostnader som du haft i samband med uthyrningen.

Om du bor utanför EU normalt så får du inte göra avdrag.
Efter avdragen brukar skatten på uthyrningen landa kring 10-15% av hyresintäkterna.

Vad kan jag dra av?

Du får normal dra av alla direkta kostnader som är relaterade till uthyrningen.

Kostnaderna ska dras proportionellt mot intäkten under året och du kan behöva skriva av en del kostnader.

Det finns även generella schablonavdrag per fastighet som kan sänka skatten avsevärt.

Om du hyr ut din bostad på längre sikt i syfte att skapa en permanentbostad åt hyresgästen kan du eventuellt ha möjlighet att få ytterligare reduktion om 60 % av det beskattningsbara beloppet.

Det kan vara något komplicerat få rätt på avdragen i Spanien, speciellt om du har gjort renoveringar, köpt möbler eller har andra särskilda kostnader du kan ha rätt att dra av. Det kan också bli väldigt kostsamt i längden att göra avdrag man inte har rätt till och det kan vara svårt att få råd från skattemyndigheten även om du pratar spanska.

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor och oroa er inte – vi hjälper er att dra av de kostnader ni har rätt att dra av.

Senaste hus deklarerat i

Kan jag deklarera uthyrning i Spanien själv?

Ja, men du behöver sätta dig in i ett krångligt regelverk och bekanta dig noga med den spanska byråkratin. Regelverken förändras ständigt och blanketter samt hemsidor revideras årligen. Din bank kanske strular eller så har fastighetsvärden i din kommun förändrats under året som gör att de råd du fått på nätet eller från din gestor tidigare inte längre gäller.

Vi ser ganska ofta fall där någon har deklarerat själv för flertal år och vi märker att de gjort på ett felaktigt sätt vilket kan leda till höga strafftillägg.

Fördelen med vår tjänst är att du slipper oroa dig ifall du har gjort rätt. Du har också tillgång till support om du har några vidare frågor eller orosmoment.

Vi gillar jämförelsen med att ibland är det skönt att gå till en restaurang även om du vet hur man lagar mat. Du behöver inte oroa dig för att hitta ett nytt recept och för disken. Men, om du älskar att laga mat – eller deklarationer – så kan du alltid ägna ett par timmar för att göra en röra.

Det är också vanligt att kunder kommer till oss och säger att de inte har några avdrag de vill göra och när vi pratar med dem kommer vi nästan alltid fram till olika schablonavdrag som sänker skatten betydligt mer än kostnaden för tjänsten.

Vår rekommendation är att

 1. Om du har bott I Spanien I flertal år, kan spanska, förstår dig på den spanska byråkratin och har någon form av ekonomisk bakgrund – då kan det löna sig spendera x timmar för att sätta dig in i regelverket och deklarera uthyrning i Spanien själv.

 2. Om du kan spanska och har ekonomiskt bakgrund men har precis skaffat din bostad i Spanien är det ofta bäst att få hjälp åtminstone de första åren.

 3. I alla andra fall brukar det oftast inte löna sig att ägna timmar åt att leta information om regelverk, ta del av gammal information på hemsidor och riskera göra fel avdrag. Du riskerar strafftillägg och har inte en aning om vad man ska göra när man får ett rekommenderat brev på spanska från skattemyndigheten vilket kan bli dyrt.

Spanska skatteverket har en hemsida för att deklarera elektroniskt som ni kan hitta på denna länk (på spanska). Det finns en engelsk version men skatteverket själva har en ”disclaimer” som säger att informationen på den engelska sidan inte är korrekt och vår erfarenhet är att den sida oftast inte fungerar som den bör. Det finns inte heller information på annat än spanska kring hur man ska fylla i och beräkna skatten samt ifall man behöver posta deklarationen eller hur betalning ska gå till.

ibi

Vad är Valor Catastral och hur hittar jag det?

Din Valor Catastral motsvarar ditt spanska taxeringsvärde för fastigheten. Du hittar den enklast genom att titta på faktura för din IBI-skatt (den lokala fastighetsskatten).

Det är Valor Catastral Total som vi behöver. Den kan också kallas för Valor Catastral / Base Imponible i din IBI-räkning.

Om du har ett nybyggt hus kan det ske att Valor Catastral ännu inte tilldelats, då är värdet ofta hälften av köpeskillingen i escrituran (exl. moms), kontakta oss för mer information.

Du kan också ta ett foto på din IBI-betalning och skicka detta till oss så hjälper vi dig att hitta det.

Klicka här för att läsa mer om IBI och Valor Catastral.

 

Vad händer om skatten inte har dragits via autogiro som det skulle?

Kontakta oss så utreder vi varför, ibland kan det vara för att din bank har registrerat ditt konto med passnummer istället för NIE som gör att skatteverket inte accepterar en autogirodragning. Ibland kan det vara för att banken stavat fel på NIE numret. Ta kontakt med oss om du är osäker så ordnar vi det.

Det som är viktigt att kontohavaren är den samma som personen som personen som deklarerar. Om ni är ett par, se till att kontot står i bådas namn eller att ni har varsitt konto att betala skatten med för att autogiro ska fungera.

Ni också möjligheten att göra betalningen till vårt klientmedelskonto och vi utför betalningen direkt. Detta kan vara ett alternativ om ni är sent ute eller bara en ägare är kontohavare hos banken.

Vad är Modelo 210?

Modelo 210 är spanska statens blankett för skatteinbetalning. Den gäller för de personer som inte är Residenta i Spanien utan har sin skattehemvist normalt till exempel i Sverige.

Du kan läsa mer om Modelo 210 på svenska på denna länk.

Behöver jag deklarera uthyrning i Spanien?

Om du äger en fastighet i Spanien måste du deklarera för den i Spanien oavsett om du är skattskriven i Sverige eller Spanien.

Modelo 210 är en typ av inkomstdeklaration i Spanien och då kanske du tänker ”men jag har ju ingen inkomst i Spanien, varför behöver jag deklarera?”

Det enkla svaret är att spanska staten anser att ägandet av en semesterbostad är en ”inkomstförmån” som är beskattningsbar. Detta gäller även om du inte hyr ut din bostad. Slarvigt sagt kan man se det som en typ av statlig fastighetsskatt du betalar.

Ofta betalar du också en lokal fastighetsskatt som heter IBI, denna behöver du inte deklarera utan kommunen drar det automatiskt efter att du registrerats som ägare av bostaden. Din advokatbyrå som hjälper dig med köpet har oftast satt upp detta autogiro i samband med att de ändrar på vatten- och elavtal för bostaden.

Om du bor här permanent behöver du deklarera för dina globala inkomster, inklusive eventuell pension eller lön från Sverige.

När du hyr ut din bostad används samma blankett, Modelo 210 för att deklarera uthyrning i Spanien.

Då ska vi, när ska allt deklareras?

När måste jag deklarera? När dras skatten?

Om du hyr ut din bostad ska du deklarera kvartalsvis. Skatten dras normalt 21 dagar efter kvartalsskiftet och du bör deklarera minst fem dagar innan för att autogiro ska fungera. Generellt är det bra att börja samla fakturor direkt efter kvartalsskiftet och skicka oss all information så snart som möjligt så att det finns tid att reda ut eventuella frågeställningar.

De kvartal du INTE hyr ut din bostad behöver du inte deklarera uthyrning i Spanien.

För den period du inte haft bostaden till uthyrning behöver du årligen deklarera en schablonskatt. Schablonskatten måste deklareras senast sista december, året efter taxeringsåret. Detta gäller om du INTE hyr ut din bostad. Dvs. om du är skattskyldig år 2019, kommer du deklarera 2020 och din skatt dras från ditt konto sista december 2020.

Om du är Resident ska du deklarera mellan april och juni.

Men vad händer om jag redan betalar skatt i Sverige?

Jag deklarerar ju redan i Sverige, behöver jag deklarera uthyrning i Spanien också?

Ja, du ska deklarera i båda länderna, i Spanien deklarerar du enbart din spanska bostad om du är skriven i Sverige i övrigt.

Om du har hyresintäkter ska du deklarera uthyrning i Spanien och i Sverige samt göra avdrag enligt respektive länders skattesystem. Du kan därefter yrka tillbaka den spanska skatten i vissa fall enligt dubbelbeskattningsavtal så att du inte behöver skatta dubbelt.

Har du andra inkomster i Spanien ska även dessa deklareras i Spanien.

 
Vi kan titta på ett exempel:

Hyresintäkter I Spanien: 2500 euro.

 • Avdrag du får göra i Spanien: 1000 euro.
 • Beskattningsbar vinst i Spanien: 1500 euro.
 • Skattesats 19 %.
 • Skatt som ska betalas i Spanien: 285 euros.

Om vi jämför detta med hyresintäkten (285/2500) så kan vi se att skatten blir runt 11,4 %.

Vi deklarerar detta och betalar 285 euro till spanska skatteverket.

Om du samtidigt är skattskyldig i Sverige för inkomsten.

 • Hyresintäkter I Spanien: 2500 euro.
 • Avdrag du får göra i Sverige: 2500 euro.
 • Beskattningsbar vinst i Sverige: 0 euro.
 • Skattesats 30 %.
 • Skatt som ska betalas I Sverige: 0 euro.

Eftersom avdragsreglerna vid uthyrning är högre i Sverige än i Spanien så betalar du i detta fall ingen skatt i Sverige för uthyrningen i Spanien.

Du betalar bara det spanska 285 euro.

 

Vi kan titta på ett annat exempel:
 • Hyresintäkter i Spanien: 2500 euro.
 • Avdrag i Sverige: 500 euro.
 • Beskattningsbar vinst i Sverige: 2000 euro.
 • Skattesats 30 %.
 • Skatt att betalas i Sverige: 600 euro.

Eftersom du har betalat mer skatt i ditt hemland än i Spanien kan du räkna av den spanska skatten så att din totala skatt inte uppgår till mer än 600 euro.

Generellt innebär detta att du inte kan välja vilket lands skatt du ska betala utan att du ska betala en skatt som uppgår till det lands skatt som är högst.

Våra kunder berättar

I didn't have the opportunity to travel to Palma and I needed help with my tax return. Taxadora.com solved it in no time! Finally I have found a smooth online service which does not requiere me being in Spain. 

Helena, Product Manager

Gothenburg, Sweden

I have an appartment in Fuengirola and thought it seemed easy to file my tax return through Taxadora.com. I filled in my information and got my Modelo 210 without having to pay twice the fee and having the trouble of getting to a law firm in Spain.

Stefan

Gothenbourg, Sweden
Private tax returns are not my strenght, I am allergic to them (and I work at an accountant doing other peoples tax returns 😊), but your system makes it very easy. Easier that I had thought! Especially with the help I received from you, thanks!

Natasha, office manager at an accountant & Leif, small business owner

Marbella

First, I thought “I can do this by myself!”, when it was time to present my first non-resident tax return for my place in Tenerife. After I had tried to collect advise and information online, I realized that this is not something I want to put my time into to do it myself.

There was a British website online and I sent my information to them but after an hour they got in touch with me and said they did not want to do my tax return because there was some problem in the Spanish tax authorities system but I never got a good explanation for the problem.

Then I found Taxadora.com which took upon my case and visited the tax office for me. Apparently, my address records at the Tax authority were incomplete. Taxadora.com helped me to sort everything out. For me it was easy, and I got a really good service.

Jörgen Andersson

Malmö, Sweden

We are two couples who own a vacation home on Mallorca, and we have just finished our Non-Resident Tax return – from home in Sweden – with the help of Taxadora.com. The whole process was incredibly fast and easy. I can really recommend Taxadora.com

Ulrika Bengtsdotter Lind

Vaxholm, Sweden

I can really recommend Taxadora.com when you have to present your Non-Resident Tax in Spain.

Easily accessible both through web and e-mail. Super easy and cheap as well. So, once again, thanks Vilho for your help.

Jörgen “Jorge”

Fuengirola

Fast and easy service in my language for Spanish tax returns. Really happy with the service from Vilho at Taxadora.com

Christer Bergström

Gävle, Sweden

I got help by Taxadora.com with the non-resident tax for our apartment in Alicante. I got a quick and professional response, and the tax return was filed in time.

David Wallgren

Stockholm, Sweden

Super fast and smooth service! It was the first time we needed to declare for our apartment in Valencia and of course, I just remembered it at the last moment. We contacted Taxadora.com and before the blink of an eye, our tax return was paid and done, everything in one and a single day! I can highly recommend this company!

Thanks a lot for your help Vilho!

Marie och Torgny

Gotland, Sweden

I had forgotten the yearly non-resident tax return just before new years eve but Taxadora helped us with a creative solution and being service minded!

Martin, kindergarden teacher

Åkersberga

 

We really appreciate having consulted Taxadora.com for our first declaration of the Spanish property tax. As new owners of an apartment on Mallorca, we have received fast, efficient and professional support by Taxadora.com through the web. A smooth way through the Spanish bureaucracy!

Anders och Lena

Mariestad, Sweden

Smooth communication, reliable and so nice to avoid all the mess for a small amount! Thanks a lot!

Tove

Stockholm

I am more than satisfied and think you have a great service as well as a fast and smooth handling of my case. I am a client who has come to stay!

Regards,

Sabina Zällh

Stockholm, Sweden

Advice about a simple way to file Modelo 210 in your own language. [email protected].

Before you have already done it in 5-10 minutes, find your Ref. and Valor Catastral (the taxable value of the property) which you can find in your latest IBI-bill. Nie nr, Iban to your Spanish bank. You fill in your information which can be stored for the next year and you will just need to add any changes. Fast, easy and cheap, 40 euros including taxes!

Bo Larsson

Sweden

I have used Taxadora.com for Non-Resident Property Tax, 49 euro for two people, easy, thanks Vilho Heiskanen

Pelle Jonsson

Sweden

  I didn't have the opportunity to travel to Palma and I needed help with my tax return. Taxadora.com solved it in no time! Finally I have found a smooth online service which does not requiere me being in Spain. 

  Helena, Product Manager

  Gothenburg, Sweden

  I have an appartment in Fuengirola and thought it seemed easy to file my tax return through Taxadora.com. I filled in my information and got my Modelo 210 without having to pay twice the fee and having the trouble of getting to a law firm in Spain.

  Stefan

  Gothenbourg, Sweden
  Private tax returns are not my strenght, I am allergic to them (and I work at an accountant doing other peoples tax returns 😊), but your system makes it very easy. Easier that I had thought! Especially with the help I received from you, thanks!

  Natasha, office manager at an accountant & Leif, small business owner

  Marbella

  First, I thought “I can do this by myself!”, when it was time to present my first non-resident tax return for my place in Tenerife. After I had tried to collect advise and information online, I realized that this is not something I want to put my time into to do it myself.

  There was a British website online and I sent my information to them but after an hour they got in touch with me and said they did not want to do my tax return because there was some problem in the Spanish tax authorities system but I never got a good explanation for the problem.

  Then I found Taxadora.com which took upon my case and visited the tax office for me. Apparently, my address records at the Tax authority were incomplete. Taxadora.com helped me to sort everything out. For me it was easy, and I got a really good service.

  Jörgen Andersson

  Malmö, Sweden

  We are two couples who own a vacation home on Mallorca, and we have just finished our Non-Resident Tax return – from home in Sweden – with the help of Taxadora.com. The whole process was incredibly fast and easy. I can really recommend Taxadora.com

  Ulrika Bengtsdotter Lind

  Vaxholm, Sweden

  I can really recommend Taxadora.com when you have to present your Non-Resident Tax in Spain.

  Easily accessible both through web and e-mail. Super easy and cheap as well. So, once again, thanks Vilho for your help.

  Jörgen “Jorge”

  Fuengirola

  Fast and easy service in my language for Spanish tax returns. Really happy with the service from Vilho at Taxadora.com

  Christer Bergström

  Gävle, Sweden

  I got help by Taxadora.com with the non-resident tax for our apartment in Alicante. I got a quick and professional response, and the tax return was filed in time.

  David Wallgren

  Stockholm, Sweden

  Super fast and smooth service! It was the first time we needed to declare for our apartment in Valencia and of course, I just remembered it at the last moment. We contacted Taxadora.com and before the blink of an eye, our tax return was paid and done, everything in one and a single day! I can highly recommend this company!

  Thanks a lot for your help Vilho!

  Marie och Torgny

  Gotland, Sweden

  I had forgotten the yearly non-resident tax return just before new years eve but Taxadora helped us with a creative solution and being service minded!

  Martin, kindergarden teacher

  Åkersberga

   

  We really appreciate having consulted Taxadora.com for our first declaration of the Spanish property tax. As new owners of an apartment on Mallorca, we have received fast, efficient and professional support by Taxadora.com through the web. A smooth way through the Spanish bureaucracy!

  Anders och Lena

  Mariestad, Sweden

  Smooth communication, reliable and so nice to avoid all the mess for a small amount! Thanks a lot!

  Tove

  Stockholm

  I am more than satisfied and think you have a great service as well as a fast and smooth handling of my case. I am a client who has come to stay!

  Regards,

  Sabina Zällh

  Stockholm, Sweden

  Advice about a simple way to file Modelo 210 in your own language. [email protected].

  Before you have already done it in 5-10 minutes, find your Ref. and Valor Catastral (the taxable value of the property) which you can find in your latest IBI-bill. Nie nr, Iban to your Spanish bank. You fill in your information which can be stored for the next year and you will just need to add any changes. Fast, easy and cheap, 40 euros including taxes!

  Bo Larsson

  Sweden

  I have used Taxadora.com for Non-Resident Property Tax, 49 euro for two people, easy, thanks Vilho Heiskanen

  Pelle Jonsson

  Sweden

   Jag har aldrig tidigare betalat skatt vid uthyrning i Spanien, vad ska jag göra?

   Har du aldrig deklarerat fast du borde ha gjort det så rekommenderar vi att deklarera retroaktivt fyra år tillbaka i tiden vilket är perioden som spanska skatteverket oftast går tillbaka för att kräva på obetalda skatter.

   Du kan komma att få betala straffskatt för de år du missat men som tur är finns det rabatter för detta om du själva väljer att deklarera de år du missat. Kontakt oss gärna för vidare information.

   Och vad händer om du inte betalar alls?

   Vad händer om jag inte deklarerar?

   Det finns historier på nätet och bland vänner om folk som aldrig brytt sig om att deklarera uthyrning i Spanien och det har inte hänt något. Detta är dock felaktigt och väldigt riskabelt då spanska skatteverket har tillgång till båda spanska fastighetsregister samt svenska skatteuppgifter genom gemensamt skatteregister i EU.

   Det kan därmed bli dyrt och bli påkommen samtidigt som du blir helt enkelt en skattesmitare och bryter mot lagen.

   Tänk också på att det finns “rabatter” på böterna ifall du självmant väljer att deklarera tidigare år då du missat.

   Min maka/make och jag äger fastigheten gemensamt, måste vi båda deklarera?

   Ja, ni behöver båda deklarera uthyrning i Spanien var för sig, vi hjälper er med detta och ni får ett bättre pris.

    

   Jag hyr inte ut min bostad, måste jag deklarera?

   Ja! Det måste du. Du kommer behöva betala en typ av förmånsskatt för att du äger en bostad du har tillgång till. Se det som en statlig fastighetsskatt.

    

   Om jag hyr ut min fastighet och deklarerar redan i Sverige, måste jag deklarera uthyrning i Spanien?

   Ja, du ska deklarera både i Sverige och i Spanien för den inkomsten. Du gör avdrag efter respektive lands regler och därefter kan kräva tillbaka den spanska skatten enligt dubbelbeskattningsavtaletM

   Vad är ett hemvistintyg?

   Ett hemvistintyg begär du från det svenska skatteverket på denna länk. Det är ett intyg som skatteverket utfärdar för att intyga att du har din skattehemvist i Sverige. Detta innebär att du är skatteskyldig i Spanien enbart som “icke-resident” och betalar bara skatt på de tillgångar och inkomster du får från Spanien.

   certificado de residencia fiscal

   Behöver jag skicka in ett hemvistintyg?

   Normalt behöver du skicka in ett hemvistintyg första gången du deklarerar. Det kan också hända att skatteverket kräver detta. Då måste du ansöka om ett på svenska skatteverkets hemsida som visar att du är skattskyldig i Sverige. Du skickar då in hemvistintyget till oss och vi skickar vidare detta till spanska skatteverket.

   Behöver jag skicka in kvitton på kostnader om jag hyr ut?

   Nej, du behöver normalt inte skicka in dina kvitton när du deklarerar uthyrning i Spanien. Modelo 210 är en preliminärdeklaration där du anger de inkomster du haft och de kostnader du anser att du har rätt att dra av.

   Om skatteverket gör annan tolkning eller begär kvitton kommer de att höra av sig och då är det viktigt att du har kvitton som är godkända med NIE nr, momsnummer och namn.

   Spanska skatteverket är väldigt strikta vad gäller formaliteter kring kvitton.

   Behöver du hjälp med andra Spanska skatter?

   Om Spanska skatter

   Om våra tjänster

   Hitta oss

   • Calle Maestranza, 29016 Málaga, España
   • Telefon: +34 611 629 317 ​
   • E-post: [email protected]
   • Öppettider för råd via telefon eller chat Måndagar-torsdagar 10.00-18.00 Fredagar 10.00-15.00.

    Om vi inte är tillgängliga via chat eller telefon så återkommer vi alltid samma dag.